Belépés
maroka.blog.xfree.hu
"Legyen béke és szeretet szívedben Boldogságod sose érjen véget" Antal Mária
1951.01.15
Offline
Profil képem!
Linktáram, Blogom, Képtáram, Videótáram, Ismerőseim, Fecsegj
Évközi 25. vasárnap napi ige 09.24
  2017-09-24 00:30:10, vasárnap
 
  OLVASMÁNY Izajás próféta könyvéből
Az én gondolataim nem a ti gondolataitok.
Keressétek az Urat, amíg megtaláljátok, hívjátok segítségül, amíg közel van!
Hagyja el útját a gonosz, és gondolatait a bűnös; térjen vissza az Úrhoz, mert megkönyörül rajta, Istenünkhöz, mert bőkezű a megbocsátásban.
Hiszen az én gondolataim nem a ti gondolataitok, és az én útjaim nem a ti útjaitok - mondja az Úr.
Igen, amennyivel magasabb az ég a földnél, annyival magasabbak az én útjaim a ti útjaitoknál, az én gondolataim - a ti gondolataitoknál.
Ez az Isten igéje.
Iz 55,6-9

VÁLASZOS ZSOLTÁR
Válasz: Közel az Úr azokhoz, * akik oltalmát kérik. Vö. 18a. vers.
Előénekes: Mindennap áldalak téged, * és dicsőítem nevedet örökkön-örökké.
Nagy az Úr és minden dicséretre méltó, * nagyságát felfogni nem lehet.
Hívek: Közel az Úr azokhoz, * akik oltalmát kérik.
E: Irgalmas az Úr és kegyelmes, * nagy irgalmú és hosszan tűrő.
Az Úr mindenkihez jóságos, * és irgalmas minden művéhez.
H: Közel az Úr azokhoz, * akik oltalmát kérik.
E: Igazságos az Úr minden útján, * és szent minden művében.
Közel az Úr azokhoz, akik őt hívják, * akik hozzá kiáltanak igaz szívvel.
H: Közel az Úr azokhoz, * akik oltalmát kérik.
Zsolt 144,2-3.8-9.17-18

SZENTLECKE Szent Pál apostolnak a filippiekhez írt leveléből
Számomra az élet Krisztus.
Testvéreim!
Nyíltan megmondom, hogy Krisztus most is, mint mindig, megdicsőül testemben, akkor is, ha élek, akkor is, ha meghalok. Hiszen számomra az élet Krisztus, a halál pedig nyereség. Ha viszont tovább kell élnem, az gyümölcsöző munkát jelent.
Nem tudom tehát, mit válasszak, mert mind a kettő vonz: Szeretnék elköltözni, hogy Krisztussal legyek, mert ez mindennél jobb volna. De hogy értetek életben maradjak, arra nagyobb szükség van. Éljetek hát ti is Krisztus evangéliumához méltóan!
Ez az Isten igéje.
Fil 1,20a-24.27a

ALLELUJA
Uram, nyisd meg szívünket,* hogy meghallgassuk Fiad igéit. Vö. ApCsel 16,14b - 5. tónus.

EVANGÉLIUM Szent Máté könyvéből
Talán rossz szemmel nézed, hogy én jó vagyok?
Abban az időben Jézus ezt a példabeszédet mondta tanítványainak: A mennyek országa olyan, mint amikor egy gazda kora reggel kiment, hogy szőlőjébe munkásokat fogadjon. Miután napi egy dénárban megegyezett a munkásokkal, elküldte őket a szőlőjébe. A harmadik óra körül megint kiment, s látta, hogy mások is ácsorognak ott tétlenül a piactéren. Ezt mondta nekik: ,,Menjetek ti is a szőlőmbe, és ami jár, megadom majd nektek." Azok el is mentek. Majd a hatodik és a kilencedik órában újra kiment és ugyanígy cselekedett. Kiment végül a tizenegyedik óra körül is, és újabb ácsorgókat talált. Megkérdezte tőlük: ,,Miért álldogáltok itt egész nap tétlenül?" Azok ezt válaszolták: ,,Mert senki sem fogadott fel minket." Erre azt mondta nekik: ,,Menjetek ti is a szőlőmbe!"
Amikor beesteledett, a szőlősgazda így szólt intézőjéhez: ,,Hívd össze a munkásokat, és add ki a bérüket, az utolsókon kezdve az elsőkig!" Először azok jöttek tehát, akik a tizenegyedik óra körül kezdtek, és egyegy dénárt kaptak. Amikor az elsők jöttek, azt hitték, hogy nekik többet fognak adni, de ők is csak egy-egy dénárt kaptak. Amikor átvették, zúgolódni kezdtek a gazda ellen: ,,Ezek az utolsók csak egy órát dolgoztak, és ugyanúgy bántál velük, mint velünk, akik a nap terhét és hevét viseltük!" Ő azonban ezt felelte az egyiküknek: ,,Barátom, nem vagyok igazságtalan veled. Nem egy dénárban egyeztél meg velem? Ami a tied, fogd és menj! Talán azzal, ami az enyém, nem tehetem azt, amit akarok? Vagy rossz szemmel nézed, hogy én jó vagyok?"
Ezek az evangélium igéi.
Mt 20,1-16a

EGYETEMES KÖNYÖRGÉSEK
Pap: Testvéreim! Isten mindnyájunkat meghívott szőlőjébe. Kérjük tőle: segítsen, hogy hűséges munkásai legyünk.
Lektor: 1. Urunk, őrizd és gondozd szőlődet, az Egyházat, amelyet szent Fiad drága vére árán szerzett!
Hívek: Kérünk téged, hallgass meg minket!
2. Segítsd, Urunk, főpásztorainkat, hogy tervszerűen és gondosan irányítsák az apostoli munkát!
Hívek: Kérünk téged . . .
3. Add, hogy a szülők keresztény felelősséggel vállalják gyermekeik vallásos nevelését!
Hívek: Kérünk téged . . .
4. Hívd szőlődbe a fiatalokat, hogy az evangélium szolgálatában megtalálják életük értelmét!
Hívek: Kérünk téged . . .
5. Adj, Urunk, békés öregséget azoknak, akik munkájuk javát már elvégezték!
Hívek: Kérünk téged . . .
Pap: Istenünk! Te a keresztség és a bérmálás által mindnyájunkat meghívtál munkatársaid közé. Add kegyelmedet, hogy hívó szavadat követve szolgáljuk dicsőségedet! Krisztus, a mi Urunk által.
Hívek: Ámen.
 
 
0 komment , kategória:  vallás  
Címkék: gondolataitoknál, főpásztorainkat, evangéliumához, tanítványainak, megbocsátásban, gondolataitok, példabeszédet, megtaláljátok, mindnyájunkat, felelősséggel, meghallgassuk, szolgálatában, tizenegyedik, filippiekhez, beesteledett, munkatársaid, igazságtalan, dicsőségedet, gondolataim, gyümölcsöző, mindenkihez, kegyelmedet, krisztussal, útjaitoknál, tervszerűen, álldogáltok, válaszolták, intézőjéhez, megkérdezte, cselekedett, szőlősgazda, könyörgések, megegyezett, megtalálják, munkásokkal, gondolatait, élet Krisztus, halál pedig, gyümölcsöző munkát, kettő vonz, időben Jézus, példabeszédet mondta, mennyek országa, gazda kora, dénárban megegyezett, kilencedik órában, utolsókon kezdve, elsők jöttek, gazda ellen, utolsók csak, órát dolgoztak, dénárban egyeztél, OLVASMÁNY Izajás, VÁLASZOS ZSOLTÁR, SZENTLECKE Szent Pál, EVANGÉLIUM Szent Máté, EGYETEMES KÖNYÖRGÉSEK,
Új komment
Kérjük adja meg a TVN.HU rendszeréhez tartozó felhasználónevét és jelszavát.
Csak regisztrált felhasználók írhatnak kommentet,
amennyiben még nem rendelkezik TVN.HU hozzáféréssel: Klikk ide!
Felhasználónév:
Jelszó:
Kérem írja be a baloldalon látható számot!
Szöveg:  
 
Betűk: Félkövér Dőlt Kiemelés   Kép: Képbeszúrás   Link: Beszúrás

Mérges Király Szomorú Kiabál Mosoly Kacsintás haha hihi bibibi angyalka ohh... ... buli van... na ki a király? puszika draga baratom... hát ezt nem hiszem el haha-hehe-hihi i love you lol.. nagyon morcika... maga a devil pc-man vagyok peace satanka tuzeske lassan alvas kaos :) bloaoa merges miki idiota .... sir puszika
 
 
Félkövér: [b] Félkövér szöveg [/b]
Dőlt: [i] Dőlt szöveg [/i]
Kiemelés: [c] Kiemelt szöveg [/c]
Képbeszúrás: [kep] http://...../kep.gif [/kep]
Linkbeszúrás: [link] http://tvn.hu [/link]
ReceptBázis
Bulgur gombával és csikemellel...
Epres túrótorta
Mákos-almás süti
Lazac édesköményes-citromos rizottóval
Részeges nyúl
Sült hekk
Zöldséges, tepsis krumpli
Cukkinis, padlizsános egytálétel
Pirított gomba sárgarépával
Sajttal töltött gomba
még több recept
Tudjátok ?
Belétünk a Sárkány évébe, béke vagy nagyobb háború vár ránk?
Még zöld a chili paprikám, ha beviszem a lakásba tovább fejlődik?
Tényleg hasznos gyógynövény a csalán?
Mi a teendő a novemberi Rododendron bimbóval?
Az álmoknak valóban van jelentése?
még több kérdés
Blog Címkék
Nem méltó hozzád  Facebookon kaptam Mírjam barát...  Png kutya  Ágai Ágnes – Csendélet  Varga János Veniam - Fontos sz...  Facebookon kaptam Krisztinától  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam Krisztinától  Tanuld meg ezt a versemet  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam Annuska bar...  Kaffka_Margit  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Gyerekként sokat küzdöttünk az...  Fekete-erdő desszert  Sokan azt tartják  Ami embereknek lehetetlen, az...  Régi emberek, akikre máig büsz...  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam Cs Ildikótó...  Facebookon kaptam  Ágai Ágnes – Csendélet  Kerüld el az evangélium örömén...  Egy lelki imádság  Mi lenne ha  Egy maradéktalanul uralt világ  Esti kép  Png lepke  Miért nem menti meg Jézus a jó...  Csak a fogyatkozás látható  Reggel van  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Osváth Erzsébet - Gólya a réte...  Facebookon kaptam  Fekete-erdő desszert  210 éve született a SZÓZAT meg...  Facebookon kaptam  Jó éjszakát  Illyés Gyula - Milyen hamar.  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam Mírjam barát...  210 éve született a SZÓZAT meg...  Mai harmónia kártyám  Alázat  Elköszönt  Mindig jusson idő nevetni  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Jó éjszakát  Alvó cicák  Szép estét  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Miért nem menti meg Jézus a jó...  Szép estét  Szép álmokat!  Rátalálsz  Hogy lehet megtartani  Facebookon kaptam  Idő  Alázat  Hogyan éljünk boldogan, amíg m...  Alázat  Miért nem menti meg Jézus a jó...  Ami embereknek lehetetlen, az...  Hazára minden embernek szükség...  Facebookon kaptam  Soha ne kedvezz...  Irgalom és ítélet  Facebookon kaptam  Ágai Ágnes – Csendélet  Png telefon  Kellemes vasárnapi kikapcsolód...  210 éve született a SZÓZAT meg...  Szép napot kívánok  Aki nem dolgozik, ne is egyék  Facebookon kaptam Cs Ildikótól  Facebookon kaptam  Hiányzik  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Albert Einstein gondolata  Áprily Lajos - Gyümölcsoltó  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Tóth Ágnes - Szervusz pad  Szép estét kedves látogatóimna...  Facebookon kaptam  Aki nem dolgozik, ne is egyék  Szép estét  Alvó cicák  Egy bizonyos határt  Png ház  Akarat  Popper Péter szavai  Segítsük barátainkat, hogy meg...  Boldog születésnapot a ma ünne...  Facebookon kaptam 
Bejegyzés Címkék
élet Krisztus, halál pedig, gyümölcsöző munkát, kettő vonz, időben Jézus, példabeszédet mondta, mennyek országa, gazda kora, dénárban megegyezett, kilencedik órában, utolsókon kezdve, elsők jöttek, gazda ellen, utolsók csak, órát dolgoztak, dénárban egyeztél, evangélium igéi, apostoli munkát, szülők keresztény, evangélium szolgálatában, bérmálás által, gondolataitoknál, főpásztorainkat, evangéliumához, tanítványainak, megbocsátásban, gondolataitok, példabeszédet, megtaláljátok, mindnyájunkat, felelősséggel, meghallgassuk, szolgálatában, tizenegyedik, filippiekhez, beesteledett, munkatársaid, igazságtalan, dicsőségedet, gondolataim, gyümölcsöző, mindenkihez, kegyelmedet, krisztussal, útjaitoknál, tervszerűen, álldogáltok, válaszolták, intézőjéhez, megkérdezte, cselekedett, szőlősgazda, könyörgések, megegyezett, megtalálják, munkásokkal, gondolatait, istenünkhöz, megkönyörül, magasabbak, ácsorognak, egyiküknek, testvéreim, evangélium, keresztség, megdicsőül, kilencedik, munkásokat, elvégezték, segítségül, ácsorgókat, elköltözni, keressétek, szolgáljuk, amennyivel, szentlecke, apostolnak, dicséretre, keresztény, irányítsák, gyermekeik, fiatalokat, könyvéből, szeretnék, meghívtál, szőlőjébe, piactéren, mindennap, előénekes, válasszak, nagyságát, olvasmány, , ,
2024.03 2024. április 2024.05
HétKedSzeCsüPénSzoVas
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930 
Blog kereső


Bejegyzések
ma: 0 db bejegyzés
e hónap: 0 db bejegyzés
e év: 0 db bejegyzés
Összes: 47466 db bejegyzés
Kategóriák
 
Keresés
 

bejegyzések címeiben
bejegyzésekben

Archívum
 
Látogatók száma
 
  • Ma: 5804
  • e Hét: 40790
  • e Hónap: 73944
  • e Év: 307691
Szótár
 




Blogok, Videótár, Szótár, Ki Ne Hagyd!, Fecsegj, Tudjátok?, Receptek, Egészség, Praktikák, Jótékony hatások, Házilag, Versek,
© 2002-2024 TVN.HU Kft.